Wat is de beste autoverzekering voor mijn auto?

Iedereen die een auto heeft of nog gaat kopen weet dat er ook een autoverzekering afgesloten moet worden. Je wilt tenslotte niet onverzekerd rondrijden. Maar hoe maak je nu de keuze tussen WA, Wa Plus en Allrisk. Wat is de beste autoverzekering voor jouw auto?

Laten we beginnen bij de basis, de WA verzekering. Elke auto moet minimaal WA verzekerd zijn. Hiermee wordt de schade die je toebrengt aan een ander gedekt. Schade aan je eigen auto is dan ook voor eigen rekening. Wanneer je al een wat oudere auto hebt, vanaf 12 jaar ongeveer, kan het verstandig zijn om deze alleen WA te verzekeren en niet te kiezen voor WA Plus of WA Casco. De hogere premie weegt in dat geval niet op tegen de uitkering bij schade die maximaal de dagwaarde is. Deze is immers bij een oudere auto niet zo hoog en reparatiekosten gaan daar al gauw overheen.

Is je auto tussen de 6 en 12 jaar oud, dan is de beste autoverzekering wellicht een WA Plus verzekering. Hierbij ben je uiteraard WA verzekerd, maar ook van buitenaf komend onheil valt onder de dekking. Stormt het en valt er een dikke tak door de ruit? Dan is dit verzekerd. Open je je deur tegen een lantaarnpaal, dan valt dit niet onder de verzekering.

Wanneer je een nieuwe auto hebt die jonger dan 6 jaar is, dan kiezen de meeste mensen voor een Allrisk verzekering. Hierbij is alle schade aan de auto gedekt. Een goed idee, omdat ook de dagwaarde van de auto nog hoog is. Houd er wel rekening mee dat je een eigen risico hebt en dat je terug kunt vallen in schadevrije jaren.