Nieuw aangezicht woning door afwerking met sierpleister

Een nieuwe uitstraling van de woning, dat is iets dat veel mensen wel wat lijkt. Als men al wat langer in een woning woont, dan is het logisch dat het leuk om is soms wat nieuws te hebben. Het interieur kan bijvoorbeeld worden aangepakt, maar ook de buitenkant van de woning kan worden behandeld.

Voor dit laatste kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden gekozen voor gevel bepleisteren met sierpleister, er zijn veel verschillende soorten beschikbaar die de afwerking zeer mooi kunnen maken. Het kan het aangezicht van de woning compleet veranderen en dit zorgt ervoor dat u weer het gevoel krijgt in een compleet andere woning te wonen, zonder dat dit feitelijk het geval is. Gevel bepleistering is zeker populair, mede omdat het relatief voordelig is om dit aan te laten brengen.

Zelf doen of voor een gespecialiseerde vakman

woningAlhoewel sommige mensen best wel handig kunnen zijn met klusjes in en rond het huis, wordt het voor gevel bepleistering doorgaans afgeraden om dit zelf te doen. Het is namelijk specialistisch werk en het resultaat kan behoorlijk verminderen als er kleine foutjes worden gemaakt. Daarom is de gevel laten bepleisteren door een vakman dan ook de meest ideale optie.

De prijzen hiervoor liggen flink uit elkaar. Het is dan ook van belang dat men weet welk materiaal er gebruikt moet worden en de oppervlakte er afgewerkt moet worden met sierpleister. Een bedrijf dat zich hierin specialiseert, zal dan na een aanvraag doorgaans ook eerst een afspraak willen maken op locatie om de gevel te bekijken. Op basis daarvan en de wens voor het gebruikte materiaal wordt er een offerte op maat gemaakt.

Direct isoleren van de gevel

Sommige woningen die nog niet zijn voorzien van isolatie, kunnen profiteren door het laten isoleren van de buitenmuur. Dit wordt ook wel gevelisolatie genoemd. Schakel een specialist voor gevelisolatie in zodat u er zeker van bent dat alles professioneel gebeurd. Er worden dan isolerende materialen aan de buitenkant van de woning geplaatst, dit moet de stookkosten terugdringen. Als dit wordt aangebracht, kan de gevelbepleistering hier overheen worden aangebracht. Zo pakt u direct 2 zaken in 1 keer aan. De kosten zullen uiteraard wel iets hoger uitvallen als er ook isolatie wordt aangebracht in de woning.