De keuze: oude ketel laten hangen, of een nieuwe HR ketel plaatsen?

Bent u net de eigenaar geworden van een mooie nieuwe woning? Als u al een oudere ketel heeft, dan is de kans groot dat deze binnenkort vervangen moet worden. Het is iets om rekening mee te houden.

Want een ketel vervangen is natuurlijk geen goedkope ingreep. Het kost al snel tussen de €1000 – €2000. Het is misschien zelfs een goed idee om deze ketel te laten vervangen als u er net woont. Nieuwe ketels verbruiken namelijk ook een stuk minder dan oudere ketels doen.

Nog even door met de oude ketel

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de oudere ketel gewoon nog even te laten hangen. De kans dat er iets mee gaat gebeuren is natuurlijk aanwezig, maar als je een potje hebt voor als deze het inderdaad begeven heeft, kun je dan de beslissing nemen. Zonder een CV ketel kun je niet.

De woning wordt ermee opgewarmd en douchen gaat via de CV ketel. Het kan dus interessant zijn om vroegtijdige naar een nieuw model te gaan kijken, zo heb je rustig de tijd om een goede keuze te maken. Er kan namelijk verschil zitten in de verschillende ketels die beschikbaar zijn. Zo is er de goed geteste ketel van Atag, een populaire keuze.

HR ketel zorgt tevens voor hoger rendement

Met een nieuwe HR ketel kunnen de kosten voor gas aanzienlijk dalen. De ketels hebben een zeer hoog rendement. Ook hier is het dus interessant om een nieuw ketel te plaatsen, zo heb je minder gas nodig voor hetzelfde resultaat. Op jaarbasis kan dit flink schelen. Bij het aanschaffen van een nieuwe ketel is het trouwens een goed idee om een onderhoudscontract af te sluiten. Zo weet u zeker dat het onderhoud aan uw nieuwe investering goed gedaan wordt. Als dit onderhoud goed gedaan wordt, zal de levensduur van de ketel ook langer worden. Interessant dus. Meestal is er de eerste jaren nog niet echt veel onderhoud nodig, maar daarna wordt toch zeker aangeraden om eens per jaar de ketel door een expert te laten nakijken.